ταξιδια εν μεσω κορωνοιου

Αεροπορικά εισιτήρια εν μέσω κορωνοϊού: πώς θα βρείτε προσφορές

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει αρνητικά κάθε δραστηριότητα στον πλανήτη τον τελευταίο χρόνο. Οι επιπτώσεις της έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τα αεροπορικά ταξίδια, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έχουν μειωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους σε σχέση με το 2019.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές σε κάποια αεροπορικά εισιτήρια να είναι τόσο χαμηλές, που μοιάζουν σαν να έχουν λάθος. Ωστόσο, οι μεγάλες προσφορές μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως ειρωνεία, καθώς σχετικά λίγοι πελάτες θα τολμήσουν να επωφεληθούν από τους χαμηλούς ναύλους υπό τον φόβο του κορωνοϊού.

Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν σε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να ακολουθούν τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Στο μεταξύ όμως υπάρχει η δυνατότητα του σχεδιασμού για κάποιο επόμενο ταξίδι και της πραγματοποίησης της κράτησης με ευνοϊκές προϋποθέσεις. Στη συνέχεια θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βρείτε προσφορές εν μέσω της πανδημίας και να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν τη συγκυρία.

 

Πότε πρέπει να πετάξετε: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα υποχωρήσει η πανδημία του κορωνοϊού και θα αρθεί η απαγόρευση για πτήσεις σε διάφορα μέρη ανάλογα με την εξάπλωση. Αν όμως η αεροπορική σας εταιρεία δεν επιβάλει τέλη ακύρωσης, μπορείτε να αρχίσετε να προγραμματίζετε τις ημερομηνίες για το ταξίδι σας.

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι εποχές κατά τις οποίες τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα, οπότε αν ψάχνετε για τις καλύτερες τιμές, μία χρήσιμη συμβουλή είναι να ταξιδέψτε τον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ακόμα και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων είναι πιθανό να βρείτε συμφέρουσες τιμές, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστεί να μειώσουν τους ναύλους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ώστε να κάνουν πιο ελκυστικά τα ταξίδια με αεροπλάνο.

 

Βρείτε φτηνές πτήσεις: Οι φθηνές πτήσεις ξεκινούν στα τέλη Αυγούστου για τα εγχώρια και τα διεθνή ταξίδια, και όπως είπαμε συνεχίζονται τον χειμώνα και το φθινόπωρο.

Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες μέσω των οποίων μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, όπως είναι η επιλογή συγκεκριμένων ωρών για να πετάξετε. Αν επιλέξετε τις φτηνές ώρες της ημέρας, δηλαδή νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, μπορείτε να μειώσετε δραστικά το κόστος του εισιτηρίου.

Επίσης οι πτήσεις με ανταπόκριση μπορεί να είναι πολύ φτηνότερες από τις απευθείας πτήσεις, σε βαθμό που να είναι πιο συμφέρουσες ακόμα κι αν διαρκούν περισσότερο.

Τέλος, ένας ακόμη τρόπος για την εύρεση φτηνών εισιτηρίων είναι οι προσφορές της τελευταίας στιγμής. Φροντίστε να ενημερώνεστε για τέτοιες προσφορές ώστε να έχετε τη δυνατότητα να βρείτε πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές για διάφορους προορισμούς, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

 

Πριν την αγορά: Πριν πληρώσετε το εισιτήριο για την προσφορά που βρήκατε, ανατρέξτε στην πολιτική ακύρωσης της αεροπορικής εταιρείας.

Οι περισσότερες εταιρείες δεν χρεώνουν τέλη αλλαγής εισιτηρίου, αλλά ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι ημερομηνίες του ταξιδιού σας καλύπτονται από την πολιτική αλλαγών, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχείτε εάν αποφασίσετε να μεταφέρετε την πτήση σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

 

Μείνετε σε επαφή: Το μόνο συνεπές πράγμα που συμβαίνει σε αυτήν την πανδημία αυτή τη στιγμή, είναι η απόλυτη έλλειψη συνέπειας.

Λίγα είναι γνωστά για τον κορωνοϊό και οι γνώσεις μας για αυτόν συνεχίζουν να αλλάζουν και να ενημερώνονται. Η λύση για τους υποψήφιους ταξιδιώτες είναι να παρακολουθούν τα νέα και να ενημερώνονται από την αεροπορική τους εταιρεία από newsletters ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορούν επίσης να ελέγχουν ανά τακτά διαστήματα τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, όπου τυχόν αλλαγές στις πολιτικές για τον κορωνοϊό θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα.

 

Μην περιμένετε μια καλύτερη προσφορά: Οι μεγάλες εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια διαρκούν μόνο όσο υπάρχουν κενές θέσεις.

Εάν διστάσετε να κάνετε κράτηση, αυτή η τιμή μπορεί να έχει χαθεί όταν τελικά πάρετε την απόφαση να αγοράσετε το εισιτήριο. Ανεξάρτητα από τον χρόνο προσφοράς της χαμηλής τιμής, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία όταν την βρείτε. Ελέγχετε τακτικά ιστοσελίδες που προσφέρουν σύγκριση τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια καθώς και προσφορές των αεροπορικών εταιρειών.

 

Ελέγξτε τους περιορισμούς: Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια ενδέχεται να περιλαμβάνουν κάποιους περιορισμούς: επιλογή στενών θέσεων, υψηλότερα τέλη αποσκευών, μη επιστροφή χρημάτων κλπ. Ειδικά τα τέλη αποσκευών μπορούν να αυξήσουν την τιμή του εισιτηρίου κατά μεγάλο ποσοστό.

Η εξοικονόμηση χρημάτων σε ένα εισιτήριο που τελικά δεν σας εξυπηρετεί, δεν είναι πολύ καλή ιδέα.

 

Να είστε ευέλικτοι: Η ευελιξία είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να αποκτήσετε μια πραγματικά καλή προσφορά. Όσο πιο ευέλικτοι είστε όσον αφορά τις ημερομηνίες και τον προορισμό του ταξιδιού σας, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε τις προσφορές που σας ενδιαφέρουν.

Η απόπειρα εύρεσης φτηνών αεροπορικών εισιτηρίων σε συγκεκριμένους προορισμούς σε πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες, πιθανότατα θα καταλήξει σε απογοήτευση. Όταν βρείτε την ιδανική προσφορά που αναζητάτε μη διστάσετε να την αποκτήσετε, καθώς οι περισσότερες ταξιδιωτικές προσφορές έχουν ένα πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας.

Leave a Reply