οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου

Αν είστε από τους τυχερούς που μόλις αγοράσατε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τακτοποιήσετε το θέμα της ασφάλισής του.

 

Ως καινούργιο αυτοκίνητο έχετε αρκετές επιλογές για να το ασφαλίσετε, όπως:

 

Κάθε επιλογή προσφέρει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πάμε όμως να τα μελετήσουμε ένα-ένα και να δούμε ποια επιλογή σας συμφέρει περισσότερο.

 

Ασφάλιση στην αντιπροσωπεία

Είναι σίγουρα μια από τις -αρκετές- εξτρά υπηρεσίες που θα σας προσφέρει η αντιπροσωπεία, ως «διευκόλυνση» και για να μην τρέχετε δεξιά και αριστερά.

Οι αντιπροσωπείες είτε έχουν το δικό τους ασφαλιστικό γραφείο είτε μεταπωλούν ασφάλειες μέσα από κάποια συνεργασία.

Συνήθως οι τιμές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αρκετά υψηλότερες απ’ότι θα βρίσκατε μόνοι σας ή ακόμα και ο προσωπικός σας ασφαλιστής.

Μέσα στην τιμή που σας προτείνουν «κρύβεται» και η προμήθεια της εταιρείας καθώς και του πωλητή που σας την πουλάει. Γι’αυτό το λόγο τις περισσότερες φορές η τελική τιμή θα είναι αρκετά υψηλότερη έναντι του ανταγωνισμού.

 

Πλεονεκτήματα: Δεν μπλέκεται με άλλες διαδικασίες – τα αναλαμβάνουν όλα αυτοί – παίρνετε το αμάξι με το κλειδί στο χέρι και «τελειώνετε»

Μειονεκτήματα: Υψηλότερο κόστος, συνήθως συνεργάζονται μόνο με μια συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία δίχως να έχετε τη δυνατότητα της επιλογής όπως σε ένα ασφαλιστικό γραφείο.

 

Ασφάλιση στον ασφαλιστή σας

Ο ασφαλιστής ήταν από αρκετά χρόνια πριν, ο καλύτερος σας σύμβουλος μαζί με το λογιστή. Είναι εκεί για όλες τις δύσκολες στιγμές όπως ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο!

Όμως οι εποχές αλλάζουν και τα δεδομένα πλέον διαφέρουν. Μπορεί ένας προσωπικός ασφαλιστής να είναι ό,τι καλύτερο στην περίπτωση ατυχήματος, όμως τι συμβαίνει με το κόστος ασφάλισης;

Συνήθως το κόστος ασφάλισης μέσω ασφαλιστικού γραφείου είναι υψηλότερο απ’ότι θα κλείνατε μια direct ασφάλιση καθώς περιλαμβάνει την αμοιβή του γραφείου.

Από την άλλη όμως, ένα ασφαλιστικό γραφείο κι ένας ασφαλιστής θα ψάξουν για εσάς την καλύτερη δυνατή λύση για να ασφαλίσετε οικονομικά την περιουσία σας ενώ αν σας συμβεί το οτιδήποτε, θα είναι εκεί να σας βοηθήσουν με τα διαδικαστικά και να σας συμβουλέψουν το καλύτερο δυνατό.

 

Πλεονεκτήματα: Παροχή σιγουριάς, πολλές επιλογές, σύγκριση τιμών, ανάλυση δεδομένων

Μειονεκτήματα: Υψηλό κόστος, ίσως να μην υπάρχει συνεργασία με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες

 

Ασφάλιση μέσω ίντερνετ

Τα τελευταία 10 χρόνια ανθίζει ο κόσμος της online ασφάλισης. Αυτό συμβαίνει καθώς οι οδηγοί πλέον βρίσκουν αρκετές φθηνότερες τιμές κάνοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο online αντί στον τοπικό ασφαλιστή.

Οι ασφάλειες μέσω ίντερνετ προσφέρουν μερικά ασύγκριτα πλεονεκτήματα και μηδαμινά μειονεκτήματα

Πλέον υπάρχουν αρκετά ασφαλιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά online – έτσι με αυτόν τον τρόπο έχουν μείωση εξόδων που την περνάνε στους καταναλωτές με αποτέλεσμα χαμηλότερες τιμές!

Σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό ασφαλιστικό γραφείο, το μειονέκτημα που μπορεί να συναντήσετε εδώ είναι ότι δεν θα μιλάτε «προσωπικά» με κάποιον με σκοπό την επίλυση του προβλήματός σας. Το πιο πιθανό είναι ότι θα μιλάτε με ένα τηλεφωνικό κέντρο και κάθε φορά με διαφορετικό ασφαλιστικό σύμβουλο!

Ένα ακόμα πλεονέκτημα στην ασφάλιση καινούργιου αυτοκινήτου online, είναι ότι δε θα χρειαστεί να στείλετε δεκάδες έγγραφα στο ασφαλιστικό γραφείο, καθώς αρκεί η άδεια και το τιμολόγιο πώλησης.

Στην περίπτωση μεταχειρισμένου ίσως χρειαστούν παραπάνω έγγραφα καθώς και επίσκεψη πραγματογνώμονα σε περίπτωση μικτής ασφάλειας.

 

Πλεονεκτήματα: Αρκετά χαμηλότερο κόστος απ’ότι στις συνηθισμένες εταιρείες & ασφαλιστικά γραφεία. Πληθώρα επιλογών και προγραμμάτων για να επιλέξετε, κριτικές από άλλους πελάτες της ίδιας ασφαλιστικής

Μειονεκτήματα: Ίσως λίγο απρόσωπη εξυπηρέτηση καθώς κάθε φορά θα μιλάτε και με άλλο άτομο από το τηλεφωνικό κέντρο

 

Τι να επιλέξετε και πως να ασφαλίσετε το καινούργιο σας όχημα

Σίγουρα η πιο κερδοφόρα επιλογή για την τσέπη σας είναι να ασφαλιστείτε από ένα online ασφαλιστικό γραφείο.

Επιλογές υπάρχουν αρκετές πλέον όπως η ιστοσελίδα της Asfaleies24.gr καθώς και η νέα υπηρεσία της Insurme.

 

Leave a Reply