πορτογαλια

Πορτογαλία

Η Πορτογαλία έχει πολλές άγνωστες ομορφιές, είτε πρόκειται για την ηπειρωτική χώρα με τις πολυάριθμες πόλεις είτε για τα νησιά Μαδέρα και Αζόρες.

 

Τοπική ώρα

Η Πορτογαλία είναι μια ώρα πίσω από την Ελλάδα. Όταν εδώ είναι 12 το μεσημέρι, εκεί είναι 11 π.μ.

 

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Δερμάτινα, κεραμικά είδη αντίκες, είδη από χρυσό και ασήμι, δαντέλες, πορσελάνη, κεντήματα από τη Μαδέρα, τις Αζόρες, πλεκτά πουλόβερ, φίλιγκραν ( από το Πόρτο και το Μίνιο), κρύσταλλα, είδη από φελλό. Και φυσικά …κρασιά από το Πόρτο, τη Μαδέρα και τις Αζόρες.

 

Τι μπορείτε να γευθείτε

Για ορεκτικά τρώνε ψωμί, βούτυρο και κουέιχο (τυρί). Κρασί: απίθανο να μη βρείτε καλό κρασί. Σούπες: κάλντο βέρντε: από ψιλοκομμένο λάχανο σε βάση πατάτας, σερβίρεται πάντα με μια φέτα λουκάνικο. Εναλλακτικά γευθείτε μια ακόρτα (σούπα από ψωμί) με σκόρδο, κόλιανδρο και βραστό αυγό. Τα ψάρια είναι καλά και γευστικά. Ο αστακός είναι ακριβός. Έχουν 365 τρόπους για να μαγειρεύουν τον μπακαλιάρο. Κρέας: κάρνε ντε πόρκο, χοιρινό κρασάτο σερβιριμένο με μύδια ή λεϊτάο ασάντο, μικρό χοιρινό.

 

Λισσαβώνα

4 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε!

 

  1. Τις βασιλικές άμαξες

Ήταν σχολείο ιππασίας της βασιλικής οικογένειας και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο όπου εκτίθενται περισσότερες από 70 βασιλικές και αριστοκρατικές άμαξες. Οι πιο παλιές χρονολογούνται από το 1581 και η πιο καινούργια το 1824, η οποία χρησιμοποιήθηκε από την βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας κατά την επίσκεψή της στην Πορτογαλία το 1958.

 

  1. Το μνημείο των Ανακαλύψεων

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημείο που χτίστηκε το 1960 εις ανάμνηση των 500 ετών από το θάνατο του πρίγκιπα Χέντρι του εξερευνητή. Αναπαριστά τον πρίγκιπα να δείχνει στους ναυτικούς του μια εντυπωσιακή ανακάλυψη. Μπροστά τους απλώνεται ο ωκεανός. Στα πόδια τους έχει χαραχτεί ο χάρτης με όλες τις πορογαλικές ανακαλύψεις από το 1427 έως το 1541. Ασανσέρ σας ανεβάζει στην κορυφή του μνημείου, απ΄ όπου η θέα είναι μοναδική.

 

  1. Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου

Περισσότερο από 2000 χρόνια αυτός ο σπουδαίος στρατηγικός λόφος όπου βρίσκεται το κάστρο του Αγίου Γεωργίου υπήρξε, για τους ρωμαίους και τους Μαυριτανούς και αργότερα για τους χριστιανούς βασιλιάδες, ανάχωμα για την αντιμετώπιση των ξένων επιδρομών. Σήμερα μπορείτε από την κορυφή του κάστρου να θαυμάσετε την πόλη της Λισσαβώνας και να περπατήσετε στους κήπους του.

 

  1. Το μοναστήρι Χερόνιμος

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μοναστήρι γοτθικού, αναγεννησιακού ρυθμού που κυριολεκτικά αστράφτει στον ήλιο. Εκεί έχει ταφεί ο Βάσκο ντε Γκάμα. Εκεί βρίσκονται οι τάφοι 3 Πορτογάλων βασιλιάδων, οι σαρκοφάγοι των οποίων είναι διακοσμημένες με παραστάσεις από την ζωή των ελεφάντων.

Leave a Reply